Schimmelnagel

Kalknagels behandelen in Den Haag 

Een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel is kenmerkend voor een schimmelnagel. Het ziet er niet fraai uit, sommige mensen vinden het onhygiënisch. Dat is een schimmelnagel (ook wel kalknagel genoemd) natuurlijk niet. De aandoening wordt veroorzaakt door een infectie van een huidschimmel. De huidschimmel komt in de huid door besmetting via bijvoorbeeld een badkamer-, sauna- of zwembadvloer of textiel. Een nagelschimmel voelt zich goed in warme vochtige gebieden zoals in (sport-)schoenen. Teennagels zijn daarom vaker aangetast dan de vingernagels.

Voor de behandeling

Tijdens een vrijblijvend consult stelt onze huidspecialist de diagnose en vertelt hoe groot de kan is de op een succesvolle behandeling. Ook bespreekt zij de kosten en de voor- en nazorg omtrent de behandeling.

Kalknagels / Schimmelnagels behandeling

Bij Cosmedical Skin Clinic in Den Haag behandelen we kalknagels met de GentleMax Pro laser. De laser (temperatuur kan oplopen tot 70 °C) kan zo de schimmel tot diep in de nagelplaat vernietigen. Er zijn minimaal 6 behandelingen nodig voor een duurzaam en blijvend resultaat, om de 3-5 weken. Omdat er altijd een nieuwe schimmelinfectie kan ontstaan, is de nazorg met veel tips en adviezen omtrent thuisverzorging erg belangrijk, om de kans op een herbesmetting te minimaliseren. Wij werken met een medische laser die door de FDA goedgekeurd is: de GentleMax Pro laser in Den Haag. Deze laser is wetenschappelijk bewezen effectief en veilig.  Middels veel korte pulses wordt de temperatuur van de schimmel opgevoerd, tot een waarde dat deze niet kan hebben. Zo wordt de schimmel vernietigd. Het behandelen van de fungus moet ten minste 3 keer voor duurzaam en blijvend effect. Wij adviseren de teennagels elke drie tot vijf weken te laten behandelen. Indien uw kalknagels / schimmelnagels langdurig en hevig aangedaan zijn, kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Na 7 maanden zien wij je graag terug voor een controleafspraak. De nagel is dan zover uitgegroeid dat het effect goed te zien is. Uiteraard adviseren wij je voorzorgsmaatregelen in acht te nemen om nieuwe besmetting te voorkomen. Om niet telkens weer een voetschimmel op te lopen, kun je het beste de volgende maatregelen nemen.

Tips voor de behandeling van schimmelnagels

  • Was je sokken op ca. 95 graden de dag voor de behandeling.
  • Neem schone sokken mee naar de kliniek.
  • Reinig je schoenen, doe er anti-bacteriële poeder in.
  • Ga naar een medische pedicure voor de behandeling
  • Was uw beddengoed op de dag van de behandeling.
  • Reinig de badkamer op de dag van de behandeling.
  • Is je partner ook geïnfecteerd? Je kunt het beste op dezelfde dag worden behandeld.

Resultaat na het laseren van kalknagels

Een kalknagel kan zeer hardnekkig zijn. Er zijn helaas mensen waarbij de kans op succes kleiner is. Dit zullen we vooraf altijd bespreken. Wanneer je jong bent, voldoende lichaamsbeweging hebt, geen suikerziekte (of andere bloedvat vernauwende aandoeningen) hebt, is de kans erg groot de we je van je kalknagel / schimmelnagel af kunnen helpen. Wanneer je ouder bent, last hebt van verminderde doorbloeding van je benen en al vele jaren een kalknagel / schimmelnagel, dan is de kans dat de behandeling aanslaat kleiner. Tevens ligt een herbesmetting dan nog meer op de loer.